Bougainvilla Guesthouse
Door: Ron
Blijf op de hoogte en volg Ron
17 April 2007 | Soedan, Khartoem
De rest van de week houden we ons bezig met het inchecken op het hoofdkwartier van de United Nations (UN). Dit hoofdkwartier ligt op tien minuten wandelen van ons hotel. Tijdens deze wandeling geniet ik van de mensen en hun cultuur op straat. Ze zijn vriendelijk tegen ons en de begroetingen die ik in Irak leerde komen me hier, in het overwegend islamitische Noorden, ook goed van pas. Het lopen van en naar het hoofdkwartier is voor mij iedere dag een feest.
Op het HQ beginnen we met een vier uur durende Basic Security Test, met aandacht voor de veiligheid, je gezondheid en hoe om te gaan met diverse culturen. Verder een toets Engels, het laten aanmaken van een UN-identiteitsbewijs, een bankrekening openen op de Bank van Khartoem, geld wisselen, een pincode halen om vanuit het hoofdkwartier te kunnen telefoneren met het thuisfront en het visum verlengen. Aan het eindeloos invullen van formulieren lijkt geen einde te komen en die komt er voorlopig ook niet.
Tijd voor ontspanning is er ook, wanneer je de inspannende reis van vier uur even buiten beschouwing laat tenminste. We bezoeken de piramides van the Royal Cemetery of Meroe, de meest populaire toeristische attractie in Sudan waar vele koningen en koninginnen begraven waren. Geïnspireerd door de piramides in Egypte werden hier ongeveer 100 piramides gebouwd maar velen zijn door het slechte onderhoud al vergaan. Een Italiaanse schatzoeker heeft hier in 1834 veel schade aangericht door de mummies en vele schatten en antiquiteiten te plunderen. Schatten van de aarde, door ons betredenen. Om stil van te worden...
17 April 2007 - 07:05
Suzanne:
Mooie foto's pap! Die bungelende geit is alleen een wat mindere lust voor het oog op deze vroege morgen! Fijne dag vandaag. X
17 April 2007 - 07:16
Fem D:
Murning "Pappa R" ... in plaats van (zoals jij) vanmorgen op een dakterras rond een uur of zeven in de stralende ochtendzon een delicious ontbijt voorgeschoteld te krijgen (door een noors echtpaar) heb ik samen met rem onze dog rondgeslingerd int land van de lindeboom ... (een iets ander 'land' dan Sudan) & heb ik mijn eigen ontbijt gemaakt ... Inmiddels schijnt de zon op mijn rug terwijl ik samen met je dochter hard aant werk ben (hart voor de zaak he!:)
Het ga je goe, kblijf je avonturen volgen! Grube Fem -
17 April 2007 - 08:22
Theo-Thea:
Ook goedemorgen Ronald, blij dat ik mijn ontbijtje al op had voordat ik je foto,s wilde gaan bekijken!! Ziet er trouwens goed uit op die kameel. Weer eens wat anders dan met twee stokken lopen. Neem aan dat dat zweepje is voor de muggen weg te slaan! Zonder dollen, leuk dat wij op deze manier mee kunnen "kijken" in die andere cultuur. Wat een ervaring mag je daar weer opdoen. Doei groetjes uit Escharen -
17 April 2007 - 15:57
Sanne:
Heey oompje!
Hoe is het daar? Leuke foto's heb je weer! Ziet er allemaal mooi uit tot nu toe, en tsja, die geit nemen we dan maar voor lief ;-)
Erg leuk je zo te kunnen volgen en al je ervaringen mee te krijgen. Nou rustig aan he, keep in touch!
Liefs Sanne -
17 April 2007 - 21:31
Rene Meul.....:
Je hebt het zeker niet voor elkaar gekregen dat die kameel omhoog is gekomen....Mischien toch maar eens die techniek toepassen van die mop..weet je wel dat je hem eerst onder zijn kl..en moet schoppen. Moet lukken met die traptechniek van jou zou ik zo denken. Ik blijf je volgen. Groeten van The Meulies. -
20 April 2007 - 05:12
Randy Bours:
hoi Ronald,
Bij deze wil ik je een goede uitzending wensen en (misschien te vroeg maar ik denk het niet) feliciteren met het kampioensschap dat ik denk dat jullie gaan halen. Jammer dat je het einde van de competitie niet meemaakt en ik hoop als trainer van scv 58 toch ook tegen jullie te spelen maar dan in de 5e klasse. wij proberen de 2e of 3e plek te bereiken en dan te promoveren via de nacompetie. Nogmaals een goede uitzending en hopelijk tot volgend jaar in de 5e klasse
met vriendelijke groet,
Randy Bours (trainer SCV'58)
20 April 2007 - 21:11
Richard:
Hoi Ron, Ziet er prima verzorgd uit en leuk om te lezen. Ik zie je morgen weer!!! groetjes van een broodmagere Marine collega!